Uklanjanje kamenca
na bojleru

Dostupni smo 00-24h u Beogradu i Novom Sadu. Dolazimo brzo i uklanjamo kvar na bojleru!
čišćenje kamenca bojler novi sad

Čišćenje kamenca u bojleru

Da li znaš da se za svaki milimetar kamenca u bojleru, tvoj račun za struju uveća za čak 5%. Zaštititi svoj bojler od potencijalnih kvarova, uštedi na računima i uživaj u toploj vodi bez kompromisa.

bojleri novi sad

Hvala majstoru na brzom dolasku i uklanjanju kvara, mi opet možemo da se tuširamo, jeeee!

Petar Petrović

Kamenac u bojleru

Kamenac u bojleru je vrlo čest problem na ovim prostorima. Uzrok je najčešće loš kvalitet vode, njena velika tvrdoća ali i materijali od kojih se oni prave. 

Osim što je bojleru smanjena efikasnost, naslage kamenca dovode do promena u samom bojleru, poput korozije ili preranog propadanja. Čišćenje kamenca bi trebalo obaviti bar jednom godišnje, kako bi se sprečili kvarovi, produžio životni vek bojlera i uštedelo na računima.

Kada je vreme za čišćenje kamenca u bojleru?

Vidljivi kamenac

Naslage na tušu i tvrdokorne naslage oko i na slavinama su prvi znak da je voda tvrda. Ako se ovakav kamenac na vidljivim površinama teško uklanja i brzo stvara, u bojleru je stanje daleko alarmantnije.

Manje tople vode u bojleru

Uživanje u punoj kadi vode ili dugom tuširanju sada više nije izvodljivo a da pri tom ne gledaš na skalu bojlera. Nakupljanje kamenca dovodi do toga da grejač prvenstveno zagreva sloj kamenca a ne vodu koju bi trebalo.

Duže vreme zagrevanja vode

Kada u bojleru nastane sloj kamenca, toplota se ne može kvalitetno prenositi na vodu koja se u njemu i nalazi. Umesto toga, ona se apsorbuje u tvrde slojeve i grejač radi duže i više- za sve manje tople vode.

Veći računi za struju

Veći računi za električnu energiju kojima ne znaš uzrok ili nemaš očigledan razlog za njih? Istina je da se taj nevidljivi potrošač nalazi skriven u tvom bojleru. Odstrani ga i sačuvaj svoj novac!

Ćišćenje kamenca u bojleru cena novi sad

Ćišćenje kamenca u bojleru

Čišćenje kamenca u bojleru je važan posao koji sprečava mnoge neprijatnosti koje se mogu desiti u budućnosti. Redovan servis i provera ispravnosti svih njegovih delova je direktno smanjenje troškova.

Kako bi bojler što duže trajao, što manje zahtevao popravki i struje za svoj rad, potrebno ga je bar jednom godišnje očisititi od kamenca.

Čišćenje kamenca je samo jedna u nizu naših usluga, pogledaj kompletnu ponudu:

Majstor za bojler

Da li je za čišćenje kamenca u bojleru potreban majstor? Apsolutno DA.

Usluge iz ove kategorije spadaju u kategoriju potencijalno rizičnih poslova koji utiču na sigurnost i bezbednost ljudi. Čišćenje kamenca u bojleru zahteva njegovo otvaranje, poznavanje električnih instalacija i samog funkcionisanja struje i vode u bojleru. Neoprezne, nestručne ili bilo kakve popravke koje isključuju znanje, iskustvo i pravog majstora, mogu biti opasne po život.

Za svaku uslugu popravke, servisa, montaže, demontaže ili čišćenja bojlera na raspolaganju ti je broj našeg tima stručnjaka, koji će osigurati da svi radovi budu obavljeni kvalitetno i prvenstveno bezbedno.

Kontaktirajte nas

Stojimo vam na raspolaganju, pošaljite email ili nas nazovite ukoliko je u pitanju hitna intervencija.